02.04.20

ДБР здійснило фейкове затримання з метою "перебити" свою бездіяльність щодо Єрмака


Сьогодні пресслужба ДБР повідомила, що у Києві нібито затримано превдорадника голови Офісу Президента, який вимагав 200 тисяч доларів за призначення потерпілого на керівну посаду в Державному агентстві лісових ресурсів України та вирішення питання щодо непритягнення до кримінальної відповідальності за результатами перевірки на його підприємстві.

Проте повне співпадіння у часі із корупційним скандалом із братом голови Офісу Президента Єрмака, який продавав посади в держсекторі і явний постановочний характер цього "затримання" із ненастоящими доларами, на яких замальовані напевне однакові номери, наводить на думку що це шоу ДБР влаштувало щоб прикрити власну бездіяльність стосовно братів Єрмаків.



Наприкінці цього фрагменту відео помітно що чималий стос доларів знаходився в пластиковому пакеті. Втім поруч з ним знаходяться дві сумки для ноутбуку, в яких той стос явно би не помістився, тим більше замок на сумках закритий. Важко уявити, що "зловмисник" без авто пішки гуляв із сумками в одній руці і зі 100 тисячами доларів в другій в такому дешевому пакеті, який можна знайти хіба що в столі слідчого ДБР.

Пакет та сумки з якими "зловмисник" пішки гуляв містом. 

Цікаво що "зловмисника" затримали просто на вулиці з пакетом, а не в момент передачі цих грошей, як це потрібно для кваліфікації злочину. Важко собі уявити передачу цих грошей на пустій від карантину вулиці, де є лише купа працівників ДБР та Нацполіції в фірмових накидках.

Цікаво, а де саме правоохоронці перераховували гроші і переписували їх номера, які як видно з фото, замальовані? Знову поклали в пакет і понесли в свої кабінети? Якщо це мічені гроші, то чому під час затримання вони не фіксують це?

Ще один курйоз: відповідно до інформації на сайті ДБР затримано одну людину (при чому одразу встановлено що він "псевдорадник" та одночасно "псевдоактивист").

Проте відповідно до інформації Нацполіції для ЗМІ - затримано дві людини.








Читайте також:  Лерос опубликовал новое видео о коррупции брата Ермака

Нагадаємо, декілька днів тому народний депутат України від фракції "Слуги народу" Гео Лерос опублікував у Facebook кілька відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака обговорює зі співрозмовниками питання призначення на державні посади.
Він направив з цього приводу звернення до НАБУ. Потім, після ще одного звернення нардепа, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький порушив кримінальну справу за зверненням народного депутата Гео Лероса щодо отримання хабарів під час призначення на державні посади за участі посадовців Офісу Президента України.

Проте очільник ОП Андрій Єрмак подав зустрічну заяву в ДБР через опубліковані відеозаписи. За заявою Єрмака щодо поширення матеріалів про нібито продаж державних посад ДБР порушило кримінальну справу. Пізніше Гео Лерос заявив, що стосовно нього відкрили кілька кримінальних справ. Нардеп звинувачує у причетності до цього главу Офісу Президента Андрія Єрмака.

Читайте також:  “45 миллионов не дают спокойно жить”: Ермак и его собеседники обсуждали “афганский проект”?

Він додав, що після публічних погроз Єрмака на адресу Лероса, СБУ та ДБР проти нардепа відкрили справи за наступними 4 статтями:
  • ч. 2 ст. 190 – шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб,
  • ч. 2 ст. 344 – втручання у діяльність державного діяча, вчиненого особою з використанням свого службового становища,
  • ч. 2 ст. 328 – розголошення державної таємниці, що спричинило тяжкі наслідки,
  • ч. 1 ст. 364 – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.
На ситуацію відреагував сам Лерос. Він написав у Фейсбуці, що в понеділок йому вже подзвонили і викликали на допит в ДБР.
Все, що відбувається, він назвав "театром абсурду".

Читайте також: Тищенко кинув банк на $2 млн, а справу проти нього закрили на прохання Єрмака – Лерос

Читайте також