13.04.20

Welt: контррозвідка Німеччини виявила, що Китай веде пропаганду на тлі пандемії

Китай намагається впливати на уряди інших країн

Китай хоче переписати свою роль в історії виникнення і поширення коронавірусу, і активно співпрацює з урядами інших країн для ведення пропаганди, в тому числі в Німеччині. Про це заявили у Федеральному відомстві з охорони конституції ФРН (БФФ), передає видання Welt.

«Китайські офіційні особи займаються активною інформаційною та пропагандистською діяльністю в тому, що стосується коронавірусу», – йдеться в повідомленні.

В даний час відомо, що представники Китаю зв'язувалися з посадовими особами федеральних міністерств Німеччини, щоб вони могли позитивно висловитися з приводу швидкого подолання корона вірусної кризи в КНР.

Читайте також:  Італійський карантин: як уряд і ЗМІ створили локальний колапс і фільм жахів для всього світу

Згідно з інформацією, отриманою від WELT AM SONNTAG, німецьке МЗС у березні направило лист іншим міністерствам, в якому повідомлялося, що на ці запити китайської влади не слід реагувати.

«Китайські чиновники проводять активну інформаційно-пропагандистську політику щодо коронавірусу», – заявило БФФ.

За оцінкою контррозвідки ФРН, Пекін намагається поставити під сумнів роль Китаю як країни походження вірусу і навпаки – підкреслити його зусилля з надання допомоги західним країнам, «щоб зобразити КНР в якості надійного партнера, який розумно подолав кризу».

Китай, зокрема, підтримував Францію, Італію і Німеччину захисними засобами в боротьбі з поширенням вірусу.

В німецькому МЗС не прокоментували цю інформацію.

Читайте також:  ВОЗ нужен миллиард на борьбу с коронавирусом

Читайте також