10.04.20

Герус довів енергетику до повного краху, – Ляшко

Політик вважає, що десятки тисяч українців втратили роботу, а Україна - енергонезалежність


Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус своїми діями довів вітчизняну енергетику до повного краху, а Україну – до втрати енергонезалежності. Про це написав ексдепутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook, реагуючи на заяву гендиректора "Енергоатом-Трейдінг" щодо нездатності "Енергоатому" забезпечити закупівлю та вивіз ядерного палива через заборгованість перед компанією.
"Останні півроку я як міг попереджав суспільство: запущений у жовтні 2020 поправками Геруса імпорт в Україну російської та білоруської електроенергії закінчиться крахом вітчизняної енергетичної галузі. Але влада своєю злочинною бездіяльністю дозволила банді Геруса довести енергетику до повного краху. Це справжній злочин проти України, адже 70% електроенергії виробляється державними компаніями – "Енергоатом", "Укргідроенерго", "Центренерго", – написав Ляшко.
Читайте також: Андрій Герус активно захищає імпорт електроенергії з Росії та оборудки на "Центренерго" – Кучеренко

Політик наголосив, злочинна бездіяльність НКРЕКП, Міненерго, уряду Гончарука, які перетворилися на сліпих виконавців вказівок Геруса, та адмінстративно-корупційне втручання в роботу енергоринку призвели до банкрутства державних і приватних енергокомпаній. І цей злочин не повинен залишитись безкарним.
"У результаті – десятки тисяч українців втратили роботу, а Україна – енергонезалежність. Це була справжня змова проти України у повній взаємодії та співпраці з російськими ворогами!" – вважає Ляшко.
Нагадаємо, раніше генеральний директор "Енергоатом-Трейдинг" Сергій Бедін заявив, що через кризу на ринку електроенергії НАЕК "Енергоатом" не отримав більше 4 млрд грн за поставлену електроенергію від ДП "Гарантований покупець", якому постачає 85% всієї атомної електроенергії для потреб населення, і внаслідок цього компанія даний час не може забезпечити закупівлю та вивезення ядерного палива.​

Читайте також: 

Читайте також