12.11.19

Використання пластикових пакетів в Україні хочуть заборонити з 2022 року

12 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла за основу проєкт Закону «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».


Законопроєктом передбачається заборонити розповсюдження пластикових пакетів у крамницях, кафе та ресторанах товщиною до 50 мкм з 1 січня 2022 року.

З цієї дати також встановлюється заборона на розповсюдження оксорозкладних пластикових пакетів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шотландія першою у Великій Британії заборонила ватні палички

Пропонується, аби таке обмеження не поширювалося на біорозкладні пластикові пакети та надлегкі пластикові пакети шириною до 225 мм (без бокових складок), глибиною до 345 мм (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 мм (з урахуванням ручок), призначені для пакування та (або) транспортування свіжої риби і м’яса та продуктів з них, а також сипучих продуктів, льоду, які розповсюджуються у об’єктах роздрібної торгівлі в якості первинної упаковки.

За розповсюдження надлегких і легких пластикових пакетів пропонується карати штрафом у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона ЄС на пластикову упаковку не діє

Підприємців, які пропонуватимуть покупцями оксорозкладні пакети під виглядом біорозкладних пакетів, штрафуватимуть на аналогічні суми.

Якщо підприємці вчиняться аналогічні порушення протягом трьох років, то штраф для них зросте до 200-500 неоподатковуваних мінімумів.

Читайте також