03.12.21

Іспанія відмовилася від поради Брюсселя запровадити обов'язкову вакцинацію від COVID-19


МОЗ Іспанії у відповідь на раду Європейської комісії державам-членам подумати над обов'язковою вакцинацією населення, заявив, що в Іспанії її не вводитимуть.

Про це йдеться у повідомленні міністра охорони здоров'я Іспанії Кароліни Даріас, повідомляє The Local.

Глава МОЗ Іспанії заявила, що вакцинація в країні проти коронавірусу буде, як і раніше, добровільною, враховуючи «дуже високу поінформованість населення» про переваги щеплень.

"Я розумію, що країни з низьким охопленням вакцинацією розглядають це і що Фон дер Ляєн розглядає можливість початку дебатів, але в нашій країні ситуація зовсім інша", - сказала політик.

Читайте також: Зростання ролі вакцинованих у поширенні ковіду

За даними МОЗ Іспанії, майже 80% населення цієї країни повністю вакциновано проти COVID-19. Вказується, що це найвищий рівень вакцинації серед найбільш густонаселених країн Європи.

Нагадаємо, 1 грудня президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що слід розпочинати дискусії щодо запровадження обов'язкової вакцинації від коронавірусу в Європейському Союзі.

Незважаючи на високі відсотки вакцинації, Європа лідирує за зараженістю і смертністю від коронавірусу. Співвідносити цей факт із вакцинацією прихильники існуючих щеплень не бажають, наполягаючи на примусовій вакцинації під час спалаху епідемій, що, за законами епідеміології, лише посилює її. Ефективність вакцин також викликає питання, однак відповідати на них ніхто не поспішає. Натомість компанія Pfizer готується постачати світу мільярди доз своїх вакцин протягом багатьох років і казково збагачуватися.

Читайте також: мРНК-вакцини спричиняють проблеми зі щитовидною залозою

Читайте також