06.10.19

Американський телеканал повідомив про нового інформатора в "українському скандалі" в США

Ще один інформатор поговорив з генеральним інспектором розвідувального співтовариства США Майклом Аткінсоном у рамках скандалу навколо телефонної розмови президента США Дональда Трампа і його українського колеги Володимира Зеленського, повідомляє в неділю телеканал ABC News.

За словами юриста Марка Зайда, який представляє інтереси цієї людини, у нього є більш конкретні дані щодо розмови президентів США і України.
Він звернувся до Аткінсона, щоб заявити про намір поділитися цією інформацією. Передбачається, що дані цієї людини підтверджують інформацію про розмову, раніше передану першим інформатором, зазначають американські ЗМІ.

Згідно з повідомленням, новий інформатор є співробітником однієї з розвідслужб США. Зайд зазначив, що з конгресменами безпосередньо ця людина поки не контактувала. Зайд також представляє інтереси першого інформатора у цій справі.

ABC News зазначає, що, за словами першого інформатора, даними про телефонну розмову Трампа і Зеленського володіють кілька чиновників адміністрації США.

Білий дім раніше опублікував стенограму розмови Трампа із Зеленським. З документа випливає, що американський президент під час бесіди дійсно торкався справ колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера в Україні. Однак, виходячи з опублікованого документа, не можна зробити однозначний висновок про тиск на Зеленського під час розмови. Президент України раніше заявив, що Трамп тиску на нього не чинив.

Читайте також