21.12.20

З Офісу президента звільнилася одіозна заступниця Єрмака - ставлениця Сороса Юлія Ковалів

Член Наглядової ради НАК "Нафтогаз" і за сумісництвом заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів оголосила про відставку за власним бажанням.

Юлія Ковалів – протеже Ложкіна і вихованка "гнізда Сороса"

Життя колишнього заступника голови Офісу президента України Юлії Ковалів далеко не таке ідеальне, як вона намагається всім показати. Деякі факти з її біографії або не сходяться, або просто приховуються від публіки.

Читайте такожЦікаві факти з життя замміністра економіки Юлії Ковалів

У 2007 році (в 22 роки) Ковалів стала фінансовим директором ТОВ "Газекс-Україна" (структура російського мільярдера Віктора Вексельберга). І ось вже в 2010 році там почався то чи рейдерське захоплення, чи то гендиректор Дем'янюк боровся за свою посади. В результаті, Ковалів покинула цю компанію, яка була ліквідована в 2012 році.

Першу високу посаду Юлія отримала ще при Януковичі, коли під впливом Пола Манафорта і Сергія Льовочкіна на Банковій почали загравати зі штатами. Так в АП утворилась координаційна рада з впровадження реформ. Це – перше офіційне політичне місце роботи Ковалів, випускниці Школи Кеннеді Гарвардського Університету (Harvard Kennedy School), відповідно до офіційної біографії. 

Читайте також:  Юлия Ковалив — как сделать карьеру на госслужбе придя из коррумпированного бизнеса

Проте відшукати випускницю Школи Кеннеді Гарвардського Університету з ім'ям Юлія і прізвищем Ковалів (або Боднар - це дівоче прізвище) в офіційних джерелах не вдалося.  «Навчанням» називалася 8-ми денна ознайомча екскурсія, де учасникам розповідають загальні речі про університет, саму школу, а також про поточної економічної ситуації. На цю екскурсію Ковалів їздила, як член президентського кадрового резерву "Нова еліта нації".

Отже в 2010 році Ковалів стала співробітником Координаційного центру з упровадження економічних реформ, який працював при президенті Вікторі Януковичу. З 2012 по 2014 рік вона займалася розробкою принципів ринку електроенергії, просуваючи лібералізацію (лібералізація і дерегуляція лежать в основі всіх соросівських "реформ").

Читайте також: Юлія Ковалів з близького оточення Зеленського потрапила у корупційний скандал, ДБР порушило кримінальну справу

29 листопада 2013 року після покупки "Українського медіа холдингу" - UMH Group молодий олігарх Сергій Курченко запрошує Ковалів на посаду виконавчого віце-президента і члена наглядової ради. Ковалів в числі інших супроводжувала угоду з продажу UMH group Ложкіна Сергію Курченко.

Уже в 2014 році Кучеренко втік до Росії, компанія разом з Ковалів була передана Борису Ложкіну. 

Читайте також: Юлия Ковалив помогает Коболеву сохранить контроль над финансовым потоком в 72 млрд грн

10 червня 2014 Петро Порошенко призначив Ложкіна главою АП, а Ковалів стала членом новоствореної Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Єдиним завданням комісії стало підвищення тарифів на електроенергію, газ і вугілля, як того вимагав МВФ. Чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не хотів брати на себе відповідальність, тому було вирішено створити орган "без облич", який і підніме тарифи, і в майбутньому буде за це відповідати. А в грудні 2014 року Порошенко робить Ковалів уже в.о. голови цієї самої комісії.

У червні 2015 року Порошенко переводить Ковалів на пост першого заступника міністра економічного розвитку Айвараса Абромавічуса (ставленик віцепрезидента США Байдена). У Кабміні її вектором діяльності була інвестиційна політика та реформування корпоративного управління держпідприємств ("реформа", яку вимагали західні кредитори, наслідком якої стали безумні наглядові ради на держпідприємствах).  У той же час при міністерстві за гроші демократів і їх спонсора - Сороса створюють Офіс ефективного регулювання на чолі з Олексієм Гончаруком.

Читайте також:  У заместителя Ермака намечается конфликт интересов, – эксперт

У березні 2016 рік спікер Верховної Ради Гройсман оголошує Ковалів кандидатом в міністри, однак місця для неї не знайшлося.

Через місяць Юлія стає головою Наглядової ради "Нафтогазу", і в листопаді 2016 року звільняється за власним бажанням з Мінекономрозвитку.

Потім у листопаді 2016 року вона перейшла на роботу голови офісу Національного інвестиційного ради при президенті. Двома місяцями раніше його очолив екс-глава АП Борис Ложкін. 

Читайте также:  Юлия Ковалив - вашингтонский тыл в Офисе Президента

Отже, просування Юлії Ковалів по кар'єрних сходах в уряді крім підтримки з боку соросівських структур пов'язано з впливом Бориса Ложкіна.

Два роки до ОП владних і політичних посад у неї не було, що дозволило увійти в команду «Зе» у статусі нового обличчя. Таким чином представники "партії Сороса" проштовхнули в керівництво Офісу Президента свого заступника. 

Читайте також: Как соратница Бахматюка Юлия Ковалив «развела» Зеленского на заход «инвестора» Cargill

Читайте також