17.12.20

Порошенко здав Донбас без бою ще 6 років тому - Тимошенко

Попереднього президента вже немає на посаді, а його ганебна справа живе ...


Сьогодні ми знову проголосували проти закону про особливий статус Донбасу. Так само, як і в усі попередні роки.
 
Наша фракція «Батьківщина» принципово жодного разу не підтримувала цей закон, дію якого продовжують з року в рік – уже вчетверте. Ми ніколи не голосували, бо цей закон є створенням держави у державі. Це навіть не федералізація. Це гірше. Це слабодуха згода віддати нашу територію назавжди під прикриттям так званого «мирного процесу».
 
У цьому законі є все: і проведення місцевих виборів на окупованих територіях під дулами важкої зброї, і дозвіл для терористичних угрупувань створити на нашій землі власні збройні сили, і формування на Донбасі тотально непідконтрольних Україні органів влади. Цей закон перетворює Донбас на плацдарм для захоплення України політичним шляхом.
 
Я не вірю, що попередній Президент України не розумів, що робить, коли продавлював цей закон в українському парламенті. Це була принизлива вистава в сесійній залі з виключеним табло для голосування, щоб приховати імена «героїв», які натиснули кнопку «за». Ще тоді, у 2014 році, цим законом Донбас здали без бою. І не тільки Донбас.
 
Попереднього Президента вже немає на посаді, а його ганебна справа живе – закон пролонговують, і він знову буде діяти разом із провальними Мінськими домовленостями.
 
Це – не те, чого чекають люди по обидві сторони від лінії фронту. І цей закон точно не про мир!
 
Раджу уважно вивчити поіменне голосування за закон про особливий статус Донбасу і зрозуміти, хто є хто в українському парламенті: https://cutt.ly/5hFlh3R

Юлія Тимошенко
 

Читайте також