18.05.19

Іноземець, через заборону в’їзду, намагався потрапити в Україну човном


В Одеській області військовослужбовці Державної прикордонної служби України затримали іноземця. Чоловік саме на човні пристав до берега Кучурганського лиману, передає Поштівка із посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

Як повідомили у прес-службі, порушника прикордонники Білгород-Дністровського загону зафіксували пізно ввечері вчора за допомогою системи оптико-електронного спостереження, що функціонує на державному кордоні. На місце відразу виїхала група реагування підрозділу “Лиманське”, яка й затримала його на березі лиману. Аби перетнути кордон чоловік використовував човен. Затриманим виявився 26-річний громадянин Азербайджану, він мав при собі документи.

Також прикордонники з’ясували, що спонукало іноземця до таких дій. Виявилося, що через порушення українського законодавства азербайджанцю до 2022 року заборонений в’їзд в Україну. Саме тому чоловік вирішив оминути пункти пропуску і незаконно потрапити на територію нашої держави.

В даний час відносно нього складено адмінпротокол за незаконне перетинання державного кордону України та затримано до 3 діб. Його подальшу долю вирішуватиме суд.

Читайте також