30.05.19

Насалика назвали найслабшим міністром енергетики за часи незалежності


Ігор Насалик є найслабшим міністром енергетики за часи незалежності.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр із питань ЖКГ (2007-2010 рр.) Олексій Кучеренко.

Ведуча програми зауважила, що вчора, коли Президент України Володимир Зеленський був на Львівщині, шахтарі запитували, чому не приїхав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик. Пан Кучеренко, коментуючи це, сказав, що не вважає пана Насалика міністром.

«Я говорив з багатьма експертами, і всі вони вважають, що це найслабкіший міністр енергетики за часи незалежності. Він відмовився від всіх своїх функцій або заховався. Позавчора я був на засіданні комітету, де розглядалося питання перенесення дати введення енергоринку. І те, що я там побачив – це повний колапс державного управління», – зазначив екс-міністр.


Окрім цього, гість програми наголосив, що промова новообраного Президента була не дуже продуманою, коли він почав звинувачувати уряд. Зокрема, на його думку, уряд Гройсмана має допрацювати до логічного кінця для того, щоб він повністю відповідав за ситуацію. Але на той момент треба зробити не інвентаризацію, як сказала команда Президента, а технічний, технологічний, фінансовий аудит ситуації в країні.

«І я з величезним бажанням готовий допомогти, наприклад, на РНБО розглянути і винести питання провалу реформ в енергетиці, газовому секторі, амбандінгу, диверсифікації в вугільній галузі. Все, що можна, там провалено. Це право й обов'язок Президента розглянути це. Не вчорашню трагедію і загибель двох шахтарів. Це ж наслідки величезної проблеми у вугільній галузі й абсолютної неефективності державного управління», – переконаний Кучеренко.

Нагадаємо, 29 травня на шахті «Лісова» в селі Сілець Сокальського району Львівської області стався обвал порід покрівлі. Під завалами опинились двоє працівників. Зранку рятувальники дістали тіло одного шахтаря. Зараз вдалось дістати тіло другого гірника.

Пізніше стало відомо, що з цього приводу на Львівщину здійснить перший візит Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також