19.05.19

Швидко та просто: як схуднути у домашніх умовах

8 простих порад допоможуть позбутися зайвої ваги



В мережі назвали 8 перевірених способів, які допоможуть схуднути і зменшити надокучливий живіт.

Про це повідомляє Поштівка.

1. Не їсти солоне
Сіль призводить до затримки рідини в організмі і зникнення талії. Один із способів нейтралізувати надлишок NaCl – пити більше води. Але набагато простіше і, головне, корисніше – зменшити саме споживання солі. Бажано обмежитися двома грамами в день. Варто пам’ятати, що в великих кількостях сіль міститься не тільки в сільниці, а й в напівфабрикатах (магазинних пельменях, котлетах, сардельках), а також в готових продуктах на кшталт шинки і бекону.

2. Пити досхочу
Думаєш, більше води – більше набряків? Зовсім ні! Найчастіше дівчата з животами-кульками отримують недостатньо рідини. Навіть невелике зневоднення організму призводить до затримки цілющої вологи в тканинах (про запас!) і здуття різних частин тіла. Щоб уникнути цього, пий невеликими порціями протягом усього дня, навіть якщо не відчуваєш спраги.

3. Дотримуватися балансу
… між білками, жирами і вуглеводами. Будь-які переваги в цьому питанні шкідливі. Надлишок вуглеводів призводить до затримки рідини. Надлишок білків – до здуття. Жири гальмують травлення. А без клітковини все це взагалі не зможе покинути організм.

4. Перекушувати
Часто пишуть, що всі зайві калорії якраз від перекусів. Почасти автори мають рацію: якщо хрумкати на ходу шоколадні батончики, від живота не позбудешся. Але якщо замість трьох разів на день ти сядеш за стіл 5 або 6 разів, то за кожен з цих присістів з’їси менше. Не забувай, що твій шлунок, незважаючи на майже нескінченну розтяжність, розміром з твій же кулак. Значить, і з’їдати тобі за один раз слід не більше жмені. А ще пам’ятай, що велика тарілка їжі неодмінно себе видасть – в прямому сенсі слова.

5. Не газуй
Бульбашки в келиху піднімають настрій. Чого не скажеш про наслідки, які вони  викликають. Будь-які газовані напої, в тому числі і мінеральна вода, підвищують рівень діоксиду вуглецю (простіше кажучи, вуглекислого газу) в організмі. Саме він  провокує ефект здуття і додає тобі пару видимих ​​додаткових кіло.

6. Рухатися
Спробуй тиждень після їжі не розташовуватися в кріслі біля телевізора, а робити хоча б короткі прогулянки. Вони допоможуть прискорити процес травлення і спалити зайві калорії.

7. Обережніше з солодким
На багатьох дівчат напис «без додавання цукру» діє магічно. Але всі ці штучні підсолоджувачі – сахарин, аспартам, ксиліт і т.п. – погано виводяться з організму і викликають підвищене газоутворення, тому відмовся від напоїв light і від жуйки «без цукру».

8. Не ковтати повітря
Від чого надувається повітряна кулька? Від повітря, що надходить зовні. Шлунок теж. Таж не розмовляй під час їжі, не ковтай поспіхом їжу, не пий дуже жадібно. Курити теж краще кинути – і не тільки заради живота свого.

Читайте також