27.08.21

Неукраїнська стратегія Гройсмана

Неукраїнська стратегія Гройсмана або чому українці не люблять політику і ненавидять політиків?

Владимир Гройсман у Стены Плача в Иерусалиме
Володимир Гройсман біля Стіни Плачу в Єрусалимі

Щоб відповісти на це питання, до 30 річчя Незалежності України покажемо вам портрет типового українського політика.

Політика, який в потрібний момент одягне вишиванку і розповість на ток-шоу, як йому "болить Україна".

Політика, який пафосно привітає "любих українців" в соцмережах з державним святом.

Політика, який розповість в інтерв'ю Наталії Влащенко, що вирішив стати депутатом в 24 роки тому, що ... любить допомагати людям, при цьому перебуваючи на посаді голови Уряду рекордно підняти цим же людям комунальні тарифи.

(Тепер ви розумієте конспірологічну суть назви передачі "Hard Talk з Наталією Влащенко"? Слухати подібні пасажі досвідченому і авторитетному журналісту дійсно важко).

Політика, який любить голосно говорити про вірність команді, зраджуючи одного за іншим своїх політичних покровителів.

Політика, який хоче повернуться у владу, тому при кожному зручному випадку повчає чинну владу, купуючи при цьому голоси в Вінницькій області області за гречку і горох.

Як ви вже зрозуміли, довго шукати збірно-прозивний образ типового українського політика нам не довелося.

Вчора посол України в США (2019-2021) Володимир Єльченко розповів ЗМІ дуже показову історію про типового українського політика/чиновника.

Про те, як екс-прем'єр Володимир Гройсман дзвонив українським дипломатам і просив голосувати в ООН проти резолюції Ради безпеки.

Резолюція Генасамблеї ООН закликала не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю.
При голосуванні за таку резолюцію, українські дипломати керувалися державними інтересами України на міжнародній арені і ворожими діями РФ в Криму і на Донбасі.
Після цього прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху додзвонився до українського глави уряду Володимира Гройсмана. Останній набрав Єльченко і відчитав зі словами: "Невже важко проголосувати проти?" Так робити було нерозумно ", - розповідає Єльченко.

Українські дипломати на пальцях пояснювали голові Кабміну: якщо українська сторона проголосує проти резолюції ООН, це буде означати, що Україна визнає окупацію Ізраїлем палестинських територій. У нас же є Крим. Росія на наступний же день заявить про це і використовує таку позицію України в своїх цілях.

Але коли типового українського політика цікавив Крим, Донбас, або інтереси України на міжнародній арені при вимкнених телевізійних софітах?

Голос Народу

Читайте також