09.08.21

Лукашенко розповів свою версію про перебування «вагнеровців» в Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів про те, як «вагнерівці» опинилися в країні. За словами політика, про їхнє перебування в Білорусі йому повідомили в КДБ.

Співробітникам КДБ Білорусі стало відомо про прибулих в країну в липні минулого року учасників «ПВК Вагнера» від білоруса, ймовірно агента КДБ, розповів Олександр Лукашенко на прес-конференції.

«Почнемо з того, що вони приїхали кудись, під Мінськом зупинилися. Вони випадково нарвалися на хлопця, який нас довів до відома. Чи то це їх агент був – не знаю, я в це не вникав, – швидше за все. Він сказав, що їдуть люди, колишні військові, підготовлені. Мені колишній керівник КДБ зателефонував. Я сказав: “Не квапся візьми під контроль, вони ж поки дій ніяких не роблять”», – розповів Лукашенко. 

З приводу вагнерівців «подзвонив наш, білорус, нам – в КДБ», окремо зазначив білоруський президент.

Під час спостереження за прибулими підозра викликало те, що вони часто змінювали місце проживання. Тому силовики прийшли до висновку, що якщо проконтролювати пересування по Білорусі кожного з цих людей з військовою підготовкою не вдасться – тоді «буде біда». Тому було вирішено всіх затримати.

Будь-яку іншу версію цих подій Лукашенко назвав «брехнею».

Читайте також