02.08.21

Новини за 2 серпня 2021

Залишок грошових коштів на єдиному казначейському рахунку в липні 2021 року продовжував скорочуватися та оновив рекорд з початку 2021 року. Протягом місяця залишок коштів на рахунку зменшився на 5% – з 10,397 млрд гривень станом на 1 липня до 9,875 млрд гривень. Максимальний залишок коштів на єдиному казначейському рахунку у 2021 році становив 30,144 млрд гривень станом на 1 квітня.

Чауса вивезли з Молдови, щоб зібрати компромат на Бурбу і Порошенка, – ЗМІ

В Україні не вистачає близько 2,5 тисячі суддів 

Максима Рабиновича звільнили з посади директора ТОВ «Газопостачальна компанія Нафтогаз України» за прогул.

Гречку цього року не досіяли багато господарств у західному регіоні України

В Україні понад 4 тисячі навчальних закладів не мають централізованого водопостачання

«Газпром» продовжує створювати штучний дефіцит газу на європейському ринку, відмовившись бронювати додаткові транзитні потужності України на четвертий квартал. Крім України, «Газпром» відмовився бронювати транзитні потужності газопроводу «Ямал-Європа» через Польщу на четвертий квартал, а також на перші три квартали 2022 року. Нагадаємо, російський «Газпром» створює штучний дефіцит на європейському ринку з метою змусити запустити газопровід «Північний потік-2».

Керівник німецького Агентства з захисту довкілля розкритикував російський газогін "Північний потік-2", заявивши, що з кліматичними цілями ЄС він швидко стане застарілим.

Запровадження додаткових обмежень для невакцинованих українців тільки укріпить антивакцинальні настрої в Україні, переконаний епідеміолог, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін.

Риск серьезных побочных эффектов от вакцинации в нашей стране держится на уровне 1%, передает ГП «Государственный экспертный центр МОЗ Украины».

За минулу добу на Прикарпатті виявили одного хворого на COVID

За добу на Черкащині виявили 1 новий випадок інфікування коронавірусом  

На Волині виявили 2 випадки коронавірусу 

У Запорізькій області за добу ніхто не заразився, не вмер і не одужав від коронавірусів 

На Росії після вакцинації "Супутником" померла сім'я, 12-річна дочка залишилась сиротою.Інцидент стався в Краснодарському краї. Сім'ї дівчини: батькові, матері та бабусі вкололи першу дозу вакцини "Супутник". Після цього у них підвищилася температура, і 16, 23 і 26 липня тато, мама і бабуся дівчини померли.

У Польщі підпалили центр вакцинації. Влада обіцяє 10 тисяч злотих за інформацію про палія.
 
Представники Республіканської партії США оприлюднили свій звіт щодо походження штаму коронавірусу Wuhan-Hu-1. Там заявляють, що мають докази, що цей штам вірусу просочився з китайського науково-дослідного центру. Про це заявляв й Дональд Трамп, перебуваючи на посаді президента США.  
 
Очень скоро коронавирус SARS-CoV-2 станет инфекцией, похожей на обычный насморк, полагает швейцарский ученый инфекционист, разработчик ручного антисептика Дидье Питте. 
 
Білл і Мелінда Гейтс офіційно розлучились — ЗМІ
 
В лагере на территории тренировочного лагеря Руднинкай, на границе Литвы и Беларуси, мигранты устроили беспорядки из-за отсутствия ремонта. Полиция разогнала протестующих водой при помощи пожарного шланга и слезоточивого газа. По словам полиции, возмущение мигрантов вызвало отсутствие спальных мешков, грязная питьевая вода и мокрые палатки.

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив клопотання білоруської спортсменки Христини Тимановської про скасування рішення Національного олімпійського комітету Білорусі (НАК) про виключення її з участі в Олімпійських іграх.
Спортсменку виключили з олімпійської збірної після того, як вона розкритикувала тренерський штаб у своєму Instagram. 

Голливудский актер Мэтт Дэймон попал под горячую руку гомоэкстремистам. Так, во время интервью журналу The Sunday Times он сказал слово «faggot», что означает "пидорас", "педик", "пидор", "гомик". Он употребил его, когда рассказывал о том, как дочь отучила его говорить это слово.

Читайте також