25.10.21

Савченко: папірець з назвою "сертифікат про вакцинацію" - це взагалі не документ

Незважаючи на протидію ведучих, Савченко в прямому ефірі жорстко відповіла на смішні звинувачення в підробці сертифікату


1. В Україні майже повністю убили медицину людську і тепер переходять до ветеринарної медицини. "Ветеринарна медицина" - це коли корову чи собаку прививають без її згоди. 

2. Коли у вас запитують "ви щеплений чи ні?" - це інформація про стан вашого здоров'я, яка захищена законом і державою і ніхто не має права її розголошувати.

3. Обов'язковість наявності в телефоні українція бази даних "Дія" не передбачена ніякими законами, держава зливає дані громадян незрозуміло кому.

4. Законом визначені документи для перетину державного кордону, це:

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон
  • дипломатичний паспорт України
  • службовий паспорт України
  • посвідчення особи моряка
  • посвідчення члена екіпажу

Ніякого додаткового документу під назвою "сертифікат" там не передбачено.

5. Ніхто не має права забороняти людині виходити на роботу чи заходити в транспорт на підставі наявності неофіційного папірця під назвою "сертифікат". Таке право ніде не зафіксоване, зокрема в законі "Про національну поліцію", яким чітко визначено що поліціант може лише перевірити документи, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують право особи (на керування автомобілем).

6.  Сертифікат - це взагалі не документ. Папірці з назвою "сертифікат про вакцинацію" з юридичної точки зору не мають жодного правового статусу - вони не виписуються і не завіряються ніякими службовими/посадовими особами, в обороті ніяких державних органів не перебувають, незрозуміло ким, кому і на яких умовах видаються, жодних правових стосунків не створюють. Причому, щоб оштрафувати "за сертифікат" - це повинно встановлюватися законом і Кодексом про адміністративні правопорушення, а не Постановою КМУ чи наказом МОЗ.

 

Читайте також