30.10.21

У столиці Болгарії патріоти розтрощили офіс ЛГБТ-організації

У Софії патріоти розтрощили офіс ЛГБТ-організації, повідомляє місцева телекомпанія "НоваТВ".

Група з 10 чоловіків увірвалася до офісу організації, коли там нібито обговорювали рішення Конституційного суду Болгарії. Відповідно до нього, поняття статі людини має трактуватися виключно в біологічному сенсі, а самовизначення громадянина не матиме юридичних наслідків. 

За попередніми даними, одна із співробітниць начебто отримала легкі травми, також в офісі розбили меблі та оргтехніку. На місці інциденту працює поліція.

За неофіційною інформацією, нападники є представниками руху "Болгарський національний союз". Лідер цієї патріотичної організації Боян Расате відмовився від коментарів телеканалу BTV.

Читайте також:  В Угорщині ухвалили закон про заборону пропаганди ЛГБТ



Нагадаємо, декілька днів тому Конституційний суд Болгарії ухвалив рішення, що термін "стать" у Конституції слід розуміти лише в його біологічному сенсі і вона не передбачає концепцію "гендера".

Суд вважає, що правовий статус трансгендерів може бути вирішений шляхом внесення змін до законодавства. Він також визначив, що болгарські установи не можна зобов'язати визнавати самовизначення громадян за статтю, відмінною від їхньої біологічної статі.

Конституційний суд стверджує, що в болгарській конституції біологічна стать "жінка" пов'язана із соціальною роллю матері, пологами та акушерським доглядом.

"Конституція не встановлює гендер, незалежний від біологічної статі", - визначив  Конституційний суд.

Читайте також: Парламент Венгрии изменил конституцию: матерью может быть только женщина, отцом – только мужчина

lgbt-sofija

Читайте також