14.10.21

У Білорусі проти Тихановської і Латушка порушено кримінальну справу за самовільне привласнення влади

 Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі 

У Білорусі проти опозиціонерів Світлани Тихановської і Павла Латушка порушено кримінальну справу за звинуваченням у самовільному присвоєння звання або влади посадової особи. Про це повідомляє "Белсат" у своєму Telegram-канал. 

Справу відкрито за статтею 382 КК "довільне присвоєння звання або повноважень посадової особи". Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

"Обвинувачені Тихановська і Латушко за погодженням з іншими учасниками змови в порушення вимог Конституції Білорусі створили псевдооргани державної влади і відомства і представництва Республіки Білорусь за кордоном. І продовжуючи свої злочинні дії, вони вступили в переговори з представниками іноземних держав і міжнародних організацій", - повідомив представник Слідчого комітету Сергій Кабакович.

Світлана Тихановська, Павло Латушко, а також ще 15 громадян включений Комітетом держбезпеки Білорусі до Переліку осіб, причетних до терористичної діяльності.

Раніше повідомлялося, що у Білорусі заарештовано 136 осіб, які залишали в Інтернеті коментарі про загибель мінчанина Андрія Зельцера і співробітника Комітету державної безпеки. Вони є підозрюваними у кримінальній справі про образу держслужбовця і розпалювання ненависті. Всі вони перебувають під вартою.

 

Читайте також