29.10.21

Антивакси і вакси – разом!


У березні 20-го мешканці Санжар закидали камінням автобуси, в яких перевозили підозрілих на захворювання короною.

Тепер історія повторюється. Ті, хто вакцинувався готові закидати каміннями тих, хто цього не робить. Питання мови, війни та зубожіння стали не актуальними.
Суспільство поділилось на ваксів і антиваксів, градус взаємної неприязні підвищується і з введенням червоних зон поступово переростає в неприховану агресію.

Я розумію, що проблема корони існує, але ж це не привід для знущання один з одного. Якщо потрібно їхати за кордон чи бажаєш, що тобі потрібна вакцина, то будь ласка, записуйся на чергу і роби собі щеплення. Можеш після ще і фото у фейсбуці поставити, всі порадіють за тебе. Проте, нав’язувати вакцинацію, та ще в образливій формі іншим – це вже перебір.

Читайте також: Вакцинированные, почему вы так агрессивны в отношении невакцинированных?

Українська влада замість того, щоб заспокоїти населення, через поширення правдивої інформації про можливі побічні ефекти вакцин чи навпаки про їх безпечність. Замість того, щоб забезпечити всіх, хто добровільно виявив бажання зробити щеплення, комфортною процедурою вакцинації, просто взяла і перекрила кран.

Українці, які не мають бажання вакцинуватися стали в рідній державі ізгоями, в червоних зонах їх не пускають до маршруток, поїздів і магазинів.

На мій погляд, дії влади неадекватні і не сумірні з загрозами. Наприклад, по даних того ж ВОЗ за добу у світі від туберкульозу вмирають понад 3000 людей, а від ковіду – 56. У мене виникають питання. А у вас?

А ще у мене є питання до Президента Зеленського. Обираючи вас люди довірили вам найцінніше, що у них є – своє життя і свої права. То, чому кабмін видає постанови, які порушують норми Конституції, які принижують громадян, змушуючи їх під тиском йти на вакцинацію.

Читайте також: А вы дадите мне гарантию? Вы, призывающие к поголовной вакцинации и ограничению прав?

Держслужбовців, якщо не вакциновані наче шолудивих псів гонять з роботи, освітян також позбавляють роботи. Це вже якийсь геноцид. То де ви, гарант наших прав, пане президенте? Чому не захищаєте своїх громадян від несправедливості? Це ж ваш прямий обов’язок.

В Резолюції № 2361 (2021) Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) «Вакцини проти COVID-19: етичні, правові та практичні міркування» чітко зазначено:

7.3.1. забезпечити інформування громадян про те, що вакцинація не є обов’язковою, що ніхто не може зазнавати політичному, соціальному чи іншого тиску для проходження вакцинації, якщо вони самі того не побажають;
7.3.2. забезпечити, щоб ніхто не піддавався дискримінації за те, що не пройшов вакцинацію через можливий ризик для здоров’я або небажання пройти вакцинацію.

Що тут не зрозумілого?

Читайте також:  Світові сенсації, дива та нестиковки «ковідної» статистики від МОЗ

Тепер звертаюсь до українців.

Те що влада всі тридцять років у нас дурна, ми знаємо і вже цьому не дивуємося.
Але ж ми з вами не влада, ми розумні, ми відповідальні і коли потрібно то об’єднуємося та захищаємо свою Україну.
То, давайте вже будемо людьми, хоча б по відношенню один до одного.
Не хворійте.

Антивакси і вакси – разом!

Константин Ильченко

Читайте також