23.11.21

Дослідження показують, що мРНК-вакцини різко підвищують ризик гострого коронарного синдрому

Скріншот статті "Abstract 10712: Mrna COVID Vaccines Dramatically Increase Endothelial Inflammatory Markers and ACS Risk as Measured by the PULS Cardiac Test: a Warning" на сайті журналу Circulation

Науковий журнал Circulation 08.11.2021 опублікував статтю “мРНК-вакцини проти COVID різко підвищують ендотеліальні запальні маркери та ризик гострого коронарного синдрому, виміряний серцевим тестом PULS: Застереження”

Англомовний оригінал на сайті журналу тут: https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712

Абстракт статті українською переклав Захар Мілютін:

Наша група використовує кардіологічний тест PLUS (GD Biosciences, Inc, Irvine, CA) – клінічно підтверджене вимірювання декількох біомаркерів білка, що генерує оцінку прогнозу 5-річного ризику (відсоток шансів) появи гострого коронарного синдрому. Оцінка заснована на змінах норми декількох білкових біомаркерів, включаючи IL-16, прозапальні цитокіни, розчинний Fas, індуктор апоптозу, і фактор росту гепатоцитів (HGF), який служить маркером для хемотаксії Т-клітин в епітелії та серцевій тканині, серед інших маркерів. Перевищення норми збільшує бал PULS, а показник нижче норми, знижує бал PULS. Оцінка проводилась серед наших пацієнтів кожні 3-6 місяців протягом 8 років.

Нещодавно, з появою вакцин мРНК від COVID 19 виробників Moderna і Pfizer, у більшості пацієнтів стали очевидними різкі зміни балу PULS. Цей звіт підсумовує ці результати. 566 пацієнтів у віці від 28 до 97 років, чоловіки й жінки 1:1, в нашій профілактичній кардіологічній практиці, мали новий тест PULS, проведений від 2 до 10 тижнів після 2-ї дози COVID-вакцини, результати якого порівнювалися з попереднім результатом PULS-тесту, отриманим за 3-5 місяців до вакцинації.

Базовий рівень IL-16 після вакцинації збільшився з 35=/-20 вище норми до 82 =/- 75 вище норми; sFas після вакцинації збільшився з 22+/-15 вище норми до 46=/-24 вище норми; HGF після вакцинації збільшився з 42 +/-12 вище норми до 86+/-31 вище норми. Ці зміни призвели до збільшення оцінки PULS з 11% 5-річного ризику гострого коронарного синдрому до 25%. На момент цього звіту ці зміни зберігаються протягом щонайменше 2,5 місяці після другої дози вакцини.

Ми робимо висновок, що мРНК-ваки різко збільшують запалення на ендотелієвій і Т-клітинній інфільтрації серцевого м’яза і цим можуть пояснюватись спостереження за підвищеним тромбозом, кардіоміопатією та іншими судинними подіями після вакцинації.
Читайте також: Патофізіологічні зміни після вакцинації проти COVID-19

Читайте також